Vem vi är2018-08-06T12:44:24+00:00

Om oss
Vem vi är

Alla i styrelsen – inklusive ordföranden – arbetar ideellt. Gåvor & bidrag till Bona Fortunas projekt går till det, som pengene är ämnet för! 

Bli månadsgivare

Bona Fortuna International är en alternativ hjälporganisation dedikerad att hjälpa människor som ofta glöms bort eller negligeras av de stora etablerade hjälporganisationerna.

Bona Fortuna är latin och betyder lite kort översatt:
Må lyckan stå dig bi! 

[tf_popup link=”6553″]Läs mer om historiken![/tf_popup]

Bona Fortuna International är alternativet för de som önskar att rätt hjälp hamnar rätt! Föreningens ide är ”att hjälpa på plats på lokala villkor”, där det är möjligt. I Kathmandu finns nu ett välfungerande barnhem för tjuga föräldralösa, eller på andra sätt utsatta barn samt en attraktiv publik skola för de minsta baserad på montessoriprinciperna och med plats för 50 elever.     

Organisationen grundades av makarna Hans Erling Jensen och Ewa Samvik, som 2013 – starkt motiverade av sin nepalesiska vän, skolrektorn Prakash Adhikari – påbörjade arbetet med att skapa ett barnhem för gatubarn i Kathmandu, en av världens fattigaste storstäder.

Det var dock en helt annan grej som grundarna först skapade rubriker med i Nepal. Under våren 2014f, då organisationen fortfarande var Right Hand Aid, påbörjades en unik kampanj med namnet ”ReClean The Streets” i flera stadsdelar i Kathmandu. Kampanjnamnet uttrycker ganska precist vad det handlade om:
Att hålla staden ren!

Klicka på linket här, om du vill läsa mer om kampanjen ReClean The Streets!
(Linket fungerar ännu inte)

Verksamheten i Kathmandu (tidigare Right Hand Aid) inkorporerades 2015 under tyska Hatune Foundation, där arbetet under en lång period fick god draghjälp av det internationella nätverket, som Hatune Foundation erbjöd medan Hans Erling Jensen var International Director, en befattning som han lämnade på eget bevåg juli 2017.

Augusti 2017 återgick Bona Fortuna i Nepal som självständig verksamhet, fortfarande under Prakash Adhikaris ledning och med full support från såväl lokala myndigheter som Bona Fortuna International med säte i Sverige.

Styrelsen

  • Vi tror på människor, inte på ideologier eller religioner. Det är bara fria människor som kan skapa en bättre värld

    Vi tror på kunskapens makt. Kunskapen om hur man odlar en åker, hur man bygger en båt, ett hus eller reparerar en bil. Det är den typen av lärdom som ger mat på bordet, tak över huvudet och förser människan med det mest nödvändiga.”

    Vårt mål är ”att hjälpa människor att lära sig fiska”, inte bara att ge dem ”en fisk för dagen” – det är den enkla tanken bakom Bona Fortuna International.

Styrelseledamot

Steffen Mortensen

Styrelseledamot
Styrelseledamot

Ewa Samvik

Styrelseledamot
Styrelseledamot

Irina Olofsson

Styrelseledamot
Styrelseordförande

Hans Erling Jensen

Styrelseordförande

Kontakt oss redan idag och få en Bona Fortuna badge från barnen i Nepal
Låt oss prata om hur du kan hjälpa!

Kontakta oss

Share Button